Жури
В края на всеки месец експертите от журито ще предоставят своите оценки и рецензии на страницата-победител. Повече информация за съставът на експертното жури може да намерите по-долу:
Ален Попович
Маркетинг мениджър в Social Me
Ален Попович е маркетинг мениджър на Social Me. Фирмата предлага практични и работещи решения за компаниите, които искат да популяризират дейността си онлайн, да привлекат бързо голям брой потребители към страниците си и да спечелят вниманието на по-голяма част от аудиторията чрез една от най-големите социални мрежи в света – Facebook. Ален Попович прави успешни Facebook кампании за едни от най-големите фирми и марки на българския пазар - Ариана, Jameson, Super–Max, Absolut Vodka Bulgaria, Технополис, Nikon, Активиа, Фондацията на Димитър Бербатов, Chivas Regal, Chupa Chups и много други.

Бисер Вълов
Eксперт по дигитален маркетинг
Блогър, ПР специалист и ценител на креативността в общуването. Работи от 5 години в агенция APRA Porter Novelli, като настоящият му пост е "Мениджър нови медии". Отговаря за дигиталните услуги на агенцията, обединени в звеното APRA Digital. Специализирал е в областта на дигиталния маркетинг и интернет комуникацията. Има няколкогодишен опит като ПР конкултант и организатор на събития, работейки за клиенти като Coca-Cola, Nestle, Beiersdorf, Brown-Forman, HP и Microsoft. Автор е на един от първите блогове за маркетинг в България - "Отвъд ириса...". В свободното си време се интересува от литература, психология и изкуство.

Борис Луканов
Експерт по маркетинг, реклама, PR, комуникации и медии
Експерт по маркетинг, реклама, PR, комуникации и медии

Десислава Бошнакова
преподавател по ПР в НБУ и управител на ROI Communication - консултантска агенция в сферата на комуникациите и издател на специализрана литература
Доцент д-р Десислава Бошнакова е преподавател по PR в НБУ, основател и управител на ROI Communication – консултантска агеция в сферата на комуникациите и издател на специализирана литература. В началото на своята кариера прекарва няколко години в полет - работи като стюардеса и благодарение на това е обиколила света. Работила е като журналист, редактор в печатни и електронни медии. Била е гост-лектор в университети в САЩ, Финландия и Гърция. Силно пристрастена към новите канали за комуникация, блогър. Влюбена във фотографията и книги. Но още повече в децата си.

Евгени Йорданов
SEO | SEM | SMO специалист
Инж. Евгени Йорданов е експерт не само по SEO и Социални мрежи, но и Интернет маркетинг като цяло. Доказан професионалист, водещ лектор на конференции различни по размер и с различно, дори и международно, участие. Евгени е и създател и/или администратор на най-популярните Facebook групи сред колегите от бранша - "Маркетинг и Уебмастърство", "Facebook Marketing Solutions" и "Анти Спам/Скам".

Жанет Найденова
маркетинг консултант
През 1999 г. Жанет Найденова основава своята компания - JNN Консулт ЕООД (www.jnn-marketing.com), първата маркетинг консултантска агенция, специализирана в областта на ИТ, Интернет и интегрирания маркетинг. Притежава над 23 годишен професионален опит в областта на ИТ и маркетинга, 8 от които – в световна FORTUNE 500 компания, достигайки позиция маркетинг директор за Европа, Африка и Близкия Изток. Жанет Найденова е маркетинг консултант на SEED (Southeast Europe Enterprise Development) – донорска организация на IFC (International Funds Corporation) към Световната банка, спечелил наградата “Най-добър консултант за Югоизточна Европа”, ICT маркетинг експерт на Европейския съюз. JNN Консулт е маркетинг агенцията на Gartner за България. Жанет Найденова е създател на едни от най-иновативните интегрирани маркетинг кампании на COMPAQ, HYUNDAI, CISCO, SONY, “Sport Depot”, “Хиполенд”, “Ин Тайм”, Panasonic, българската марка в Интернет Computer.bg и много други. Тя е интернет маркетинг гуру, използващ нестандартни средства. И до ден днешен тя е единствената в България, която използва ауторесподерите като основен маркетингов инструмент с цел измеримост и създаване на “opt-in” бази данни за последващ маркетинг. Създател е на ръководствата за корпоративна идентичност на “Български Енергиен Холдинг” ЕАД, “Булгаргаз” ЕАД, “Булгартрансгаз” ЕАД, “Булгартел” ЕАД, “Ръководство за изграждане на марката Sport Depot” и др. Множество публикации и интервюта в Интернет, печатните медии, пресата и радиото, телевизия, включително в международните списания IT EUROPA и Connectis (списание на Financial Times). Първият преподавател по Интернет маркетинг в СУ, магистърска програма по е-бизнес. Първият Магистър по Guerrilla Marketing в света, сертифициран през Интернет, водещ програми за обучения по Интернет (www.jnn-marketing.com/GM.htm), член на Guerrilla Marketing Coach International – USA. Жанет Найденова e член на Българска Асоциация по Маркетинг, съучредител на Асоциация на малките и средните предприятия България, Председател на Управителния съвет на Българска Уеб Асоциация (www.bwa.bg ) в периода 2006-2007 г. и понастоящем Председател на “Интерактив Асошиейшън България” (IAB) (www.iabulgaria.bg)

Жюстин Томс
Експерт онлайн медии
Жюстин Томс е основател и ръководител на конкурса БГ Сайт от 1999 г. до момента. Ръководи уеб агенция Ей би си дизайн енд комюникейшън, както и онлайн медийна група Аз медиа. Преподава в НБУ и M3 College. Има над 350 статии и 9 книги по темите онлайн медии, онлайн маркетинг и пр.

Ивелина Атанасова
Експерт дигитален маркетинг и онлайн медии
Дигитален Маркeтинг експерт и консултант с опит в областта на маркетинга, рекламата, PR и IT. Мениджър Дигитален Маркетинг на първия български професионален уеб сайт и агенция за подбор на персонал JobTiger.bg. Oсновател и онлайн медията за web 2.0 бизнес новини - NewTrend.bg. Блогър.

Иво Илиев
Консултант интернет реклама и маркетинг
Иво Илиев извършва консултантска дейност и мениджмънт на рекламни кампании в Интернет. През последните две години работи по online приложения и интерактивни facebook разработки. В своята дейност реализира за европейски компании множество дигитални рекламни стратегии. В интернет пространството е по-популярен със своя професионален блог за интернет реклама, социални медии и SEO: www.ivosiliev.com. Създател е на първата социална мрежа за български творци в сферата на изобразителното изкуство, дизайна и фотографията: www.bularts.com. В свободното си време обича да чете и да свири на пиано.

Калин Карабойчев
Управител на Kaldata
Калин Карабойчев е управител на Калдейта, основател и създател на така популярните сайтове Kaldata.com, Uroci.net и Bomba.bg.

Лазар Малаков
Търговски директор на Инвестор.БГ АД
Лазар Малаков е търговски директор в онлайн медийната компания Инвестор.БГ АД. Той отговаря за четири ключови отдела на компанията - „Продажби“, „Маркетинг“, „Бизнес развитие“ и „Връзки с обществеността“, като координира дейността им и подпомага развитието и налагането на брандовете, увеличаването на продажбите и потребителите, стратегическото позициониране и познаваемостта на марките и компанията като цяло. Връзката си с Фейсбук (и съответно конкурса) описва така: „Преди около две години започнахме да насърчаваме в сайтовете на Инвестор.БГ споделянето на съдържание в социалните мрежи. Днес конкретно Фейсбук води 10 пъти повече трафик за новинарските ни проекти (1000% повече), а имаме и примери с 18000% ръст за 2 години за някои от сайтовете...“

Любомир Аламанов
Управляващ директор на APRA Porter Novelli
Любомир Аламанов е управляващ директор на една от водещите ПР агенции в България – APRA Porter Novelli . Агенцията има 17-годишен опит в предоставянето на консултантски услуги и изграждането на комуникационни стратегии и обслужва клиенти като Coca-Cola HBC, Nestle, HP, Microsoft, Beiersdorf, Carlsberg, Siemens Healthcare, Brown-Forman, ELLE, Cosmopolitan, National Geographic и др. Любомир е и сред създателите на Българската асоциация на ПР агенциите (БАПРА) и нейн дългогодишен председател от създаването й през 2001г. до 2008г. Може да го следвате на @LuboAlamanov.

Максим Бехар
PR експерт
Максим Бехар е български PR експерт, завършил е с отличие Международни икономически отношения в Икономическия университет в Прага, има близо 20 години журналистически стаж и е един от създателите на вестник "Стандарт". През 1994 година основава водещата PR компания M3 Communications Group, Inc., от 2000 година представлява екслузивно в България световния лидер в този бизнес Hill & Knowlton. Бил е председател на Българския форум на бизнес лидерите (2001-2007), на Българската асоциация на ПР агенциите (2009-2011), сега е член на Борда на Атлантическия клуб, на Junour Achievement Bulgaria и на още десетки управителни съвета. През 2010 година той беше избран за ковчежник и член на Изпълнителния съвет на най-влиятелната PR асоциация в света ICCO, две поредни години е в борда на Международния PR форум в Давос, Швейцария, както и негов лектор. През 2011 година неговата компания M3 Communications Group, Inc. направи изумителен хеттрик, досега безпрецедентен в Бъл ария. The Hоlmes Report обяви българската агенция за "Най-добра консултантска компания в Източна Европа", Stevie Awards обявиха агенцията за "Най-добра PR компания в Европа", а на BAPRA Bright Awards M3 Communications бе обявена за "Агенция на годината" в България. Максим Бехар е известен фен - и лично, и професионално - на социалните медии и разработва концепции и стратегии за тяхното използване в бизнеса. През август 2011 завършва специален курс "Thought Patterns for High Performance 3.0." при основателя и президента на The Pacific Institute в Сиатъл Лу Тайс.

Марио Ангелов
Финансов мениджър в Social Me
Марио Ангелов е финансов мениджър на Social Me. Фирмата предлага практични и работещи решения за фирмите, които искат да популяризират дейността си онлайн, да привлекат бързо голям брой потребители към страниците си и да спечелят вниманието на по-голяма част от аудиторията чрез една от най-големите социални мрежи в света – Facebook. Марио Ангелов прави успешни Facebook кампании за едни от най-големите фирми и марки на българския пазар - Ариана, Jameson, Super–Max, Absolut Vodka Bulgaria, Технополис, Nikon, Активиа, Фондацията на Димитър Бербатов, Chivas Regal, Chupa Chups X-Factor и много други.

Младен Борисов
SEM и SMO експерт
Младен Борисов е специалист по комуникацията в социалните мрежи, SEO и SEM. Има множество успешно реализирани проекти за редица компании в страната и в чужбина. В свободното си време се занимава с фотография - може да разгледате неговия фотографски блог.

Ованес Ованесян
Управител на Web and Events
Съсобственик и управител съм на Web and Events! Много съм щастлив, че имам възможността да се занимавам с двете ми страсти – ръководенето на интернет проекти и организирането на събития. Някои от събитията, които организираме са Интернет маркетинг с нулев бюджет, Eventex и Digitex. Фен съм на България и съм част от Фондация „Идентичност за България“, която работи активно за положителния имидж на държавата, развитието на младите и тяхната реализация в България. Заедно с други съмишленици организираме форум Кариера в България и поддържаме кариерния уебсайт Back2BG. Домошар съм, но обожавам да пътувам! Влюбен съм в Лондон и Италия!

Огнян Младенов
Управител в SEOM. SEO и SMM експерт
Огнян Младенов е основател на агенция SEOM, специализирана в Search Engine Optimization (SEO) и Social Media Marketing (SMM). Занимава се с оптимизация за търсачки от 2000-та година, като е работил, провеждал консултации и обучения в над 400 фирми и организации. Един от съорганизаторите на SEO конференциите в България и лектор на много от големите събития на IT бранша в България. Сред хобитата му са фотография и футбол, почитател на Силва Метод и непоправим фен на Man Utd. Води личен блог на адрес oggin.net.

Пламен Петров
Застрахователен консултант, Блогър
Професионален аматьор: защото "Титаник" е бил построен от професионалисти, а Ноевия ковчег - от аматьори. Страстен блогър: защото блогването без страст е като плуването... без вода. Финансов и застрахователен консултант: защото ако парите ни не работят за нас, ще трябва цял живот ние да се бъхтиме - за пари. И всичко останало, разрешено от закона... ;-)

Росана Лаво
Интернет медия директор на Медийна агенция Пиеро 97
Росана Лаво е професионалист с дългогодишен опит в сферата на онлайн рекламата. Започва кариерата си в Дир.бг и вече единадесет години се занимава с медия закупуване, планиране и консултиране. От 7 години е в екипа на медийна агенция Пиеро 97, а от 2008-ма година ръководи Интернет отдела, който работи тясно с повечето големи рекламни агенции по провеждането на дигиталните кампании на водещи брандове. Пиеро 97 е агенцията, която предложи за първи път Интернет реклама на своите клиенти и е лидер на пазара и до днес.

Томислав Савов
Специалист Онлайн Маркетинг
Томислав Савов е ентусиаст и професионалист в сферата на социалните мрежи и дигиталният маркетинг и реклама. От 2006 г.активно експериментира и прилага иновативните нововъведения на социалните мрежи в маркетингови кампании. Популярен е в интернет пространството със своето осезаемо присъствие във всички нови социални мрежи като например Фейсбук, Туитър, Гугъл+, Foursquare.

Христо Георгиев
Христо Георгиев е дипломиран електро-инженер и уеб ентусиаст. През последните години всичките му усилия са насочени към създадената заедно с Павел Андреев фирма за уеб дизайн и Интернет консултации Уеб Гравити. Христо е отявлен Apple фен и блог любител.

Юлиян Бориславов
Управител в ICN.bg
Юлиян Бориславов е дипломиран Икономист. От 2005 година е Управител и съосновател на компанията Интернет Корпорейтед Нетуъркс, под която работи и бранда ICN.Bg. Преди 2005 година работи за няколко малки компании в САЩ. Активно се занимава с популяризиране на хостинг услугите в България, защото смята страната ни има голям потенциал в IT индустрията.

Основни партньори: