Участвай със своята фейсбук страница!
ВАЖНО!
Всички фен страници, които сте регистрирали през Септември.2011г. ще бъдат прехвърлени автоматично за класирането през Октомври.2011г. и следващите месеци. Това се прави с цел Ваше улеснение и за да не се налага всеки месец да получавате нов уникален линк (URL) за профила Ви в Класацията
Затова не е необходимо да ги регистрирате тук отново! Повторните регистрации ще бъдат анулирани!
За да включите своята facebook страница в Класацията първо трябва да се оторизирате в системата на Facebook, предоставяйки информация, необходима за Вашата регистрация в Класацията, последващо гласуване и участие.

Моля, кликнете на бутона по-долу за да бъдете оторизирани през Facebook и да се регистрирате!


Добавете своята страница в първата българска класация на страниците във Фейсбук!

Всеки месец вие избирате най-добрите фейсбук страници, оценени по четирите най-важни критерия: съдържание, активност на аудиторията, качество на добавените facebook applications(приложения) и цялостен дизайн и визия.

Изберете своите фаворити и гласувайте за тях! След края на всеки месец експертното жури ще даде рецензия и полезни съвети на страниците-победители, получили най-висока обща оценка в класацията.

» Поканете приятел да участва в Класацията
» Посетете официалната фен страница на Класацията във Facebook

Класацията на българските facebook страници е първият по рода си конкурс у нас, в който могат да вземат участие всички видове на фен страници във Facebook - продуктови, бизнес, на публични личности, общностни, каузи и др.

Всеки facebook потребител може да гласува за своите любими facebook страници по четирите най-важни критерия за тяхното оценяване:

 • съдържание на страницата,
 • активност на аудиторията,
 • дизайн и визия,
 • facebook приложения към страницата.

Всеки от тези четири критерия носи различен бал от точки за крайното класиране на участниците. Балообразуването се осъществява на база гласуванията по специално изработена формула за оценяване (ranking). Формулата е базирана на резултати от проучвания на аудиторията и консултации с експерти в областта на дигиталните маркетинг, реклама и комуникации.

В началото на всеки месец,
facebook страницата, събрала най-висок бал от точки бива обявена за победител. Експертно жури ще даде своята рецензия за facebook страницата-победител под формата на професионални коментари и съвети.

Надяваме се чрез тази класация да бъдат популяризирани всички стойностни facebook страници в България, които са полезни и интересни за техните фенове и развиват социалната комуникация и дигиталния бизнес у нас.
Вярваме, че Вашата страница е точно такава и тя трябва да участва в този конкурс за да докаже своите качества и да привлече нова аудитория. Сигурни сме, че най-важната оценка за успехът на една facebook страница е подкрепата на нейните фенове, затова именно те ще определят кой ще бъде победителя. Също така сме сигурни, че най-ценната и важна рецензия може да бъде дадена от едни от най-известните български експерти в дигиталната индустрия, които ще са жури в месечните конкурси.

Нека най-добрата facebook страница победи!

 • Докажете, че имате една добра, информативна и най-вече интересна за хората facebook страница за Вас, Вашия бизнес, кауза, общност, организация, продукт или услуга!
 • Покажете на хората Вашата facebook страница и вижте каква е тяхната оценка! Това е едно безплатно маркетингово проучване за Вас, чрез което ще разберете какво трябва да подобрите и промените по страницата с цел да я направите по-добра и по-атрактивна за Вашата аудитория.
 • Класацията на българските facebook страници е единствена по рода си инициатива, която дава възможност на самите фенове да оценявата сраниците във Фейсбук по четири отделни критерия: съдържание, активност, дизайн и приложения. По този начин ще знаете съвсем конкретно кой от тези фактори трябва да подобрите.
 • Пожелаваме Ви да станете победител за месец, защото това е не само една престижна награда за Вашия труд над facebook страницата, но е и изключително полезно. Ако сте победител ще получите рецензиите на едни от най-известните експерти в дигиталната индустрия у нас. Спечелете и научете какво мислят те за Вашата страница, защото съветите и коментарите от тях ще са една безценна помощ за бъдещото развитие на Вашето присъствие във Facebook!
Класацията на българските facebook страници (за по-кратко общо наричана "Класацията") е конкурс, който се провежда в Интернет, и в който могат да вземат участие всички facebook страници, ориентирани към българо-говорящата аудитория.

Класацията не се провежда от организацията "Facebook" и тази организацията, нейните търговски марки, както и facebook.com не участват по какъвто и да е начин в организирането и провеждането на Класацията, освен с предоставянето на общодостъпни услуги на платформата "Facebook" като facebook pages, facebook applications, софтуерна платформа и програмни разработки.

Класацията е ежемесечна, но записването на участниците е еднократно, след което всеки месец техните страници-участници се прехвърлят за следващия месец, като гласовете за тях се зануляват. Ще бъдат дисквалифицирани без предупреждение всички страници, които нарушават българското и/или международното законодателство, разпространяват незаконно обекти на авторско право и интелектуална собственост, спам, невярна или непълна информация, зловреден софтуер и програмен код, или са в нарушение на условията на Facebook. При откриване на такива страници-участници те ще бъдат дисквалифицирани без предупреждение и докладвани в системата на Facebook.

За да участвате в Класацията на българските facebook страници първо трябва да се оторизирате чрез facebook connect, след което да попълните електронния формуляр за участие.

Оторизацията се прави с цел избягване на злоупотреби около регистрацията и участието в Класацията. Информацията, която подавате се ползва само и единствено за нуждите на уеб софтуера, който Класацията използва. Нейното предаване към този софтуер се следи от автоматизирани системи на Facebook платформата и Вие по всяко време може да забраните достъп на Класацията до нея от този линк (първо трябва да сте влезли в своя facebook профил)

Съвместното проучване с дигитална агенция “Social Me” показа, че българската аудитория се осланя основно на четири фактора в избора на facebook страница: съдържание, активност на хората в страницата, дизайн и визия, както и facebook приложения и допълнителни функционалности.

От проучването стана ясно, че за българската аудитория във Facebook най-важни са факторите съдържание и активност. Според българските потребители фен страницата трябва да е интересна, с полезно тематично съдържание, което да се обновява ежедневно и да носи положителни емоции. Също така българските потребители искат да използват страниците за да се запознават и комуникират с нови хора, затова активността на феновете във facebook страниците е не по-маловажен фактор от съдържанието им.

Визията, дизайнът и facebook приложенията за посетителите са по-скоро второстепенни фактори, но все пак те ги определят като важни за цялостното впечатление към страницата. Разбира се, мнението на аудиторията е променливо поради динамичните промени на Facebook като платформа и концепция за социална карта.

Оценяването в Класацията на българските facebook страници става именно от самите facebook потребители, като те могат да гласуват за някой или всички четири фактора при оценяването на любимата им фен страница.

Интересен факт е, че при формиране на крайната оценка се взимат предвид и тежестите на всеки от четирите фактора. Ако трябва да ги подредим по степен на важност, започвайки от най-важния:
 1. Съдържание
 2. Активност
 3. Приложения
 4. Дизайн

Например ако някой гласува за Вашата страница с 5 точки само за факторите “съдържание” и “активност”, и след това гласува за конкурентна страница с 5 точки само за факторите “дизайн“ и “приложения” - то Вашата страница, в крайна сметка, ще има повече точки от конкурентната й, защото съдържанието и активността носят по-висок бал, отколкото дизайнът и приложенията.

В началото на всеки месец ще бъде обявяван победителя от предходния - това е страницата с най-висок бал от точки от гласуванията за месеца.

Благодарим на екипът на “Social Me” за огромната подкрепа относно проучването и формирането на представителна извадка, както и персонално на всички представители на експертното жури за техните професионални мнения, оценки и споделен опит към участниците!

Основни партньори: